Syarikat Logistik Sejuk Beku di Kuala Lumpur dan Selangor

Syarikat Logistik Di Malaysia (Kuala Lumpur dan Selangor)

Syarikat kami adalah salah sebuah syarikat logistik di Malaysia untuk transport barang sejuk beku di Kuala Lumpur dan Selangor. Syarikat sejuk beku kami menyediakan perkhidmatan sejuk beku daripada bermula produksi, penstoran sehingga ke penghantaran dan memastikan kualiti makanan terjaga sepanjang proses ini berjalan.

Perkara utama yang dititik beratkan adalah suhu semasa penghantaran makanan ini.

Suhu dikawal dengan menggunakan thermostat dan jika untuk penghantaran jarak jauh, pengangkutan kami dilengkapi dengan sistem kawalan satelit (GPS) untuk mengawal suhu dan juga jika perubahan suhu akan dikawal dari pejabat kami. Kami menggunakan lori berhawa dingin dan sejuk beku sebagai pengangkutan utama kami.

Terdapat satu kes, semasa proses penghantaran, pemandu lori seringkali mematikan sistem penghawa dingin bagi menjimatkan minyak semasa penghantaran dan ini sangat merbahaya dan mampu merosakkan kualiti produk yang dibawa terutamanya jika membuat penghantaran ubat ubatan yang mana memerlukan sukatan suhu yang tepat bagi menjadi keberkesanan ubat itu.

Dengan suhu ini dapat di pantau dari jarak jauh dan juga direkodkan sepanjang penghantaran, kualiti produk akan terjamin.

Kemudahan sejuk beku yang sesuai untuk sektor perniagaan makanan

Kemudahan sejuk beku untuk sektor makanan bermula daripada bahagian penstoran. Antara produk yang memerlukan kemudahan sejuk beku adalah produk dari ladang seperti susu segar, ayam daging, sayuran dan lain lain. Barangan ini harus lah dikendalikan dengan cepat dan dimuatkan ke dalam lori sejuk beku supaya tidak rosak.

Selepas menuai produk ini, ia perlu melalui proses pra-sejuk untuk memastikan produk ini kekal segar sebelum sampai kepada pelanggan.

Kilang harus mengasingkan bahagian pemprosesan dan juga pembungkusan jarak sedikit dari kawasan pra-sejuk ini supaya memudahkan proses dan kerja memunggah masuk ke dalam lori sejuk beku.

Selepas selesai pembungkusan, produk ini harus disimpan di dalam stor sejuk atau gudang yang dilengkapi dengan suhu yang bersesuaian dengan produk sejuk ini. Dengan ini ia dapat memastikan kualiti produk itu lebih terjamin.

Apabila pemandu pro lori sejuk beku sudah sedia, pemandu yang mempunyai pengalaman bertahun tahun ini perlu memindahkan produk dari stor/gudang sejuk beku terus ke lori dimana ia dapat mengurangkan masa produk ini berada di luar suhu yang bersesuaian sebelum ia dihantar terus kepada pelanggan kedai runcit, restoran mahupun pasaraya.

Sila hubungi kami pada hari ini melalui telefon mahupun whatsapp dan juga email berkenaan rangkaian perkhidmatan logistics sejuk beku kami (di sekitar Kuala Lumpur, Selangor, Port Klang, Ara Damansara dan Shah Alam ke Johor), tanya apa soalan yang ada, dan kami akan memberikan harga yang terbaik kepada bisnes anda.

Hubungi Kami Hari Ini

Telefon: 017-338-6867

Telefon: 013-6222-231
Whatsapp: 017-338-6867

Emel: sales@worldfrozen.com

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

Sebut Harga Online

Jenis Lori Beku Sejuk Yang Kami Disediakan Untuk Disewa

FAQ

Apakah proses seterusnya selepas saya menghantar pertanyaan melalui web?

Pegawai khidmat pelanggan kami akan membalas pertanyaan mengenai pengangkutan logistik lori berhawa dingin juga penetapan masa untuk melihat fasiliti kami. Untuk pengangkutan yang sudah di tetapkan, kami akan menyediakan invois anda dalam masa 1 ke 2 hari bekerja.

Jika saya tidak berpuas hati dengan hasil kerja yang ditawarkan?

Kepuasan pelanggan adalah keutamaan kami. Jika anda tidak berpuas hati dengan kualiti servis yang ditawarkan kepada anda, sila hubungi pegawai khidmat pelanggan kami melalui telefon atau email kami di sales@worldfrozen.com

Apakah cara pembayaran yang ada untuk saya?

Buat masa sekarang kami cuma menerima pembayaran pemindahan bank dan cek sahaja. Pembayaran deposit 50% diperlukan untuk mengesahkan tarikh jadual pengangkutan. Pembayaran akhir harus dijelaskan semasa hari servis itu sendiri. Untuk dokumen pembayaran, pembayaran harus dijelaskan dalam tempoh 30 hari dari tarikh invois.

Testimoni

Para Pelanggan Kami Yang Berpuas Hati

Servis pengangkutan lori berhawa dingin yang disediakan oleh Frio Solutions PLT sentiasa menjadi pilihan utama dan sangat efisien. Mereka mempunyai pekerja yang sangat profesional dan mereka menguruskan produk sejuk beku kami dengan lancar sepanjang servis mereka ke tempat baru kami di Jalan Gasing. Kami sudah bekerjasama dengan mereka sejak 2 tahun lepas. – Madam Linda Lee – Pemilik Perniagaan Sendiri

Hubungi Kami Hari Ini!

 

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

 

Dapatkan Sebut Harga

 

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

 

 

Lori Sewa Sejuk Beku

 

HUBUNGI KAMI
Alamat:
A-5-2, Intania Klang, Jalan Intan 1KS1, Klang, Selangor, 41200, Malaysia

Telefon: 6017-338-6867

Telefon: 013-6222-231

WA: 017-338-6867

Emel: sales@worldfrozen.com

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari