servis-lori-frozen-kuala-lumpur

Syarikat Logistik Di Malaysia (Kuala Lumpur dan Selangor)

Syarikat kami ialah sebuah syarikat logistik di Malaysia untuk transport barang sejuk beku sekitar Kuala Lumpur serta Selangor. 

Syarikat logistik kami menyediakan perkhidmatan bagi pindah barang sejuk beku bermula daripada produksi, penstoran sehingga penghantaran ke Kuala Lumpur, Selangor dan negeri-negeri lain dalam Malaysia. Para pekerja syarikat logistik kita ini juga memastikan kualiti makanan itu terjaga sepanjang proses tersebut berjalan di Malaysia.

Perkara utama yang dititikberatkan oleh syarikat kami adalah suhu semasa penghantaran makanan tersebut di seluruh Malaysia.

Suhu dikawal menggunakan thermostat. Manakala penghantaran jarak jauh pula seperti dari pelabuhan Malaysia ke Singapura, trak logistik syarikat kami dilengkapi sistem kawalan satelit (GPS) bagi mengawal suhu. 

Perubahan suhu dikawal terus dari pejabat logistik kami. Syarikat logistik kami menggunakan lori transport sebagai pengangkutan utama di atas jalan raya ke seluruh Malaysia.

Suatu ketika, semasa proses penghantaran, terdapat satu kes di mana seorang pemandu lori dari sebuah syarikat logistik terkemuka dari Malaysia seringkali mematikan sistem penghawa dingin supaya mereka dapat menjimatkan minyak semasa penghantaran. Tingkah laku tersebut sangat merbahaya kerana mampu merosakkan kualiti produk yang telah dibawa ke destinasi di Malaysia, terutamanya jika membuat penghantaran ubat ubatan kerana ia memerlukan sukatan suhu tepat supaya dapat menjaga keberkesanan ubat tersebut.

Jika anda memilih syarikat logistik kami di Malaysia, suhu lori dapat dipantau dari jarak jauh serta direkodkan sepanjang penghantaran supaya kualiti produk terjamin.

Kemudahan sejuk beku sesuai bagi sektor perniagaan makanan seperti berikut:

Kemudahan sejuk beku bagi sektor makanan bermula daripada bahagian penstoran. Antara produk yang memerlukan kemudahan sejuk beku termasuk produk dari ladang Malaysia seperti susu segar, ayam daging, sayuran dan lain lain. Barangan tersebut haruslah dikendalikan dengan cepat serta dimuatkan segera ke dalam lori sejuk beku supaya tidak rosak.

Selepas memperolehi produk tersebut, ia perlu melalui proses pra-sejuk supaya produk kekal segar sebelum sampai kepada pelanggan di serata Malaysia.

Kilang harus mengasingkan bahagian pemprosesan serta pembungkusan berjarak dari kawasan pra-sejuk supaya memudahkan proses serta aktiviti memunggah masuk ke dalam kenderaan sejuk beku kepunyaan syarikat logistik kami.

Selepas selesai pembungkusan, produk harus disimpan di dalam beberapa stor sejuk atau gudang dilengkapi suhu bersesuaian dengan produk sejuk tersebut supaya kualiti produk lebih terjamin.

Kemudian, pemandu berpengalaman kepunyaan syarikat logistik kami perlu memindahkan produk dari stor atau gudang sejuk beku terus ke trak. Langkah tersebut penting dalam mengurangkan masa produk berada di luar suhu bersesuaian sebelum dihantar terus ke kedai runcit, restoran mahupun pasaraya di seluruh Malaysia.

Sila hubungi kami hari ini melalui telefon, whatsapp atau emel berkenaan rangkaian logistik sejuk beku kami bagi serata negara Malaysia termasuk di sekitar Port Klang. Kami akan memberikan harga lori sewa terbaik jika anda menggunakan operasi syarikat logistik kami untuk lokasi di Ara Damansara, Shah Alam dan ke Johor. Tidak usah mencari lagi, pilihlah kami!

Hubungi Kami Hari Ini

Telefon: 011-2518-6571

Whatsapp: 011-2518-6571

Emel: sales@worldfrozen.com

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

Jenis Lori Beku Sejuk Yang Kami Disediakan Untuk Disewa

Soalan Lazim

Apakah proses seterusnya selepas saya menghantar pertanyaan melalui laman web?

Pegawai khidmat pelanggan kami akan membalas pertanyaan mengenai pengangkutan logistik lori jenis sejuk beku juga penetapan masa untuk melihat fasiliti kami. Untuk pengangkutan yang sudah di tetapkan, kami akan menyediakan invois anda dalam masa 1 ke 2 hari bekerja.

Jika saya tidak berpuas hati dengan hasil kerja yang ditawarkan?

Kepuasan pelanggan adalah keutamaan kami. Jika anda tidak berpuas hati dengan kualiti servis yang ditawarkan kepada anda, sila hubungi pegawai khidmat pelanggan kami melalui telefon atau email kami di sales@worldfrozen.com

Apakah cara pembayaran yang sedia ada untuk saya?

Buat masa sekarang kami cuma menerima pembayaran pemindahan bank dan cek sahaja. Pembayaran deposit 50% diperlukan untuk mengesahkan tarikh jadual pengangkutan. Pembayaran akhir harus dijelaskan semasa hari servis itu sendiri. Untuk dokumen pembayaran, pembayaran harus dijelaskan dalam tempoh 30 hari dari tarikh invois.

Testimoni

Para Pelanggan Kami Yang Berpuas Hati

Servis pengangkutan lori sejuk beku yang disediakan sentiasa menjadi pilihan utama dan sangat efisien. Mereka mempunyai pekerja yang sangat profesional dan mereka menguruskan produk sejuk beku kami dengan lancar sepanjang servis mereka ke tempat baru kami di Jalan Gasing. Kami sudah bekerjasama dengan mereka sejak 2 tahun lepas. – Madam Linda Lee – Pemilik Perniagaan Sendiri

Hubungi Kami Hari Ini!

 

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

 

 

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

 

 

Lori Sewa Sejuk Beku

 

HUBUNGI KAMI

Alamat:
Suite 33-01, 33rd Floor, 203 Jalan Bukit Bintang, 55100, Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia

Telefon: 6011-2518-6571

WA: 011-2518-6571

Emel: sales@worldfrozen.com

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari