lori-transport-makanan-lembah-klang

Lori Makanan di Kuala Lumpur & Selangor

Syarikat berwibawa kami mempunyai servis sewa lori makanan bersama pemandu yang boleh dipercayai merangkumi Kuala Lumpur termasuk Cheras dan juga Selangor, Malaysia.

Produk dari kilang, restoran atau kedai frozen tergolong daripada jenis rapuh. Pembungkusan dalamannya harus dipastikan bersih serta selamat. Pembungkusan luar pula mesti diperbuat daripada bahan keras.

Selain itu, pemilihan pengangkutan stok ke destinasi terakhir seperti di bandar Kuala Lumpur, Klang, Shah Alam atau kawasan lain juga diperlukan bagi memastikan kualitinya sentiasa baik. Makanan akan mudah rosak disebabkan oleh perubahan suhu mendadak juga tidak tetap. Cara disyorkan adalah dengan penggunaan kenderaan dilengkapi peralatan penyejukan seperti menggunakan lori atau van sejuk beku.

Jenis makanan lain yang tidak mudah rosak boleh diangkut oleh lori kotak umum agar dapat mengelak cahaya matahari, angin atau hujan.

Suhu lori paling optimum bagi jenis produk tertentu adalah seperti berikut:

Buah-buahan atau sayur-sayuran: 

Paling baik jika disimpan diantara 2 ~ 8°C. Lingkungan suhu tesebut dapat mengekalkan kesegaran termasuk rasa asli sayur-sayuran, buah-buahan, telur juga produk minuman

Selain itu, buah-buahan seperti anggur, epal, ceri, plum, tembikai, pir, oren, pic, nanas, limau, termasuk pisang adalah antara buah-buahan bersesuaian untuk diangkut pada julat suhu ini.

Manakala sayur-sayuran pula seperti cendawan, asparagus, lobak merah, kacang hijau, sayuran bunga, kubis, saderi, timun, terung, bayam, kentang, bawang, ubi jalar, labu, serta tomato juga akan kekal segar jika diletakkan pada lingkungan suhu tersebut.

Daging atau ikan: 

Digalakkan simpan pada suhu 0 ~ 2°C. Jika dibiarkan tidak berais, ia akan mengkrompomi kesegarannya semasa penjualan serta hilangnya nutrisi sewaktu dimakan. Ikan, makanan laut segar atau daging boleh disimpan hanya selama 1-2 hari dalam suhu rendah agar kekal segar

Suhu tersebut biasanya sesuai menyimpan daging segar seperti daging mentah, ayam mentah, kambing mentah, telur, dan sosej ayam.

Servis sewa lori murah kami merangkumi kawasan Kuala Lumpur dan sekitarnya di Malaysia. Pemandu kami boleh mengambil stok barangan di taman rumah anda, atau kilang atau dimana-mana sahaja sekitar KL atau Ara Damansara pada waktu pagi atau malam. 

Segera hubungi kami melalui telefon atau Facebook jika terdapat sebarang pertanyaan bagi mendapatkan maklumat lanjut mengenai lori pengangkutan makanan, saiz dan tan lori termasuk pemandu yang kami tawarkan.

Dapatkan sebut harga PERCUMA daripada wakil khidmat pelanggan kami bagi bisnes perniagaan sama ada anda berada di Kuala Lumpur, Sri Petaling, atau Bandar Utama.

Hubungi Kami Hari Ini

Telefon: 011-2518-6571

Whatsapp: 011-2518-6571

Emel: sales@worldfrozen.com

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

Kami Menyediakan Pengangkutan Lori Sejuk Untuk Jenis Makanan Berikut:

Soalan Lazim

Apakah jenis pengangkutan makanan yang boleh syarikat anda tawarkan?

Kami boleh menyediakan pelbagai jenis pengangkutan makanan sama ada menggunakan lori jenis chiller atau lori sejuk beku. Jenis pengangkutan makanan yang kami sediakan termasuk:
1. Makanan Laut Beku
2. Sayuran
3. Buah-buahan
4. Ayam
4. Makanan yang lain

Apa yang akan berlaku selepas saya telah mengisi borang untuk dapatkan sebut harga?

Wakil khidmat pelanggan kami akan membalas permintaan anda untuk sebut harga dalam masa beberapa jam waktu bekerja untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pengangkutan trak sejuk, perkhidmatan pemindahan atau pembungkusan yang anda perlukan dan mengatur lawatan tapak, jika diperlukan. Selepas itu, sebaik sahaja anda mengesahkan perkhidmatan, kami akan mengeluarkan invois yang akan dilampirkan dalam masa 1 atau 2 hari bekerja.

Apa yang berlaku jika saya tidak berpuas hati dengan servis yang saya terima?

Kepuasan anda adalah keutamaan kami. Jika anda tidak berpuas hati dengan kualiti perkhidmatan yang kami disediakan, sila hubungi talian perkhidmatan pelanggan kami di +6011-2518-6571 atau e-mel kepada kami di sales@worldfrozen.com

Apakah pilihan pembayaran saya?

Kami hanya menerima pemindahan bank atau cek pada masa ini. Sekurang-kurangnya deposit 50% diperlukan sebelum tarikh perkhidmatan sewa lori makanan yang dijadualkan. Bayaran akhir dibuat sebelum perkhidmatan bermula. Untuk pesanan barangan jenis PO (Purchase Order), bayaran perlu dibayar dalam tempoh 30 hari dari tarikh invois.

Testimoni

Para Pelanggan Kami Yang Berpuas Hati

“Ia adalah kali pertama syarikat kami bekerja dengan syarikat anda untuk perniagaan pengangkutan makanan keluarga saya. Ia sememangnya suatu pengalaman yang positif. Terima kasih atas perkhidmatan yang bernilai yang syarikat anda dapat slot masuk dan hantar pada minit terakhir. Kami mengalu-alukan pasukan anda untuk bekerjasama dengan kami pada masa depan.” – Encik Ken G, Pengarah Urusan

“Syarikat anda telah membantu dalam perniagaan pengangkutan makanan kami dan sangat sedia untuk mendengar pendapat kami dalam urusan transport ke destinasi pelanggan kami. Teruskan kerja yang bagus! Kami akan melibatkan perkhidmatan anda lagi di masa depan.” – Encik Suba, Ketua Jualan

“Pasukan anda telah menetapkan standard yang tinggi dari segi penghantaran makanan untuk industri pengangkutan makanan. Perkhidmatan yang cemerlang disediakan. Semua kakitangan dari pasukan perkhidmatan pelanggan ke pasukan penghantaran sangat profesional.” – Cik Mae, COO

Hubungi Kami Hari Ini!

 

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

 

 

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

 

 

Lori Sewa Sejuk Beku

 

HUBUNGI KAMI

Alamat:
Suite 33-01, 33rd Floor, 203 Jalan Bukit Bintang, 55100, Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia

Telefon: 6011-2518-6571

WA: 011-2518-6571

Emel: sales@worldfrozen.com

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari