lori-sewa-sejuk-3-tan-petaling-jaya

Lori Barang di Kuala Lumpur and Selangor

Syarikat kami telah ditubuhkan sejak beberapa tahun lalu dan sangat arif dalam perkhidmatan pengangkutan sewa lori barang termasuk dengan servis pemandu, khusus bagi membawa dan untuk penghantaran barang produk sejuk beku dari rumah, kedai serta kilang contohnya kambing, ayam yang telah siap dipotong untuk dijual, produk makanan laut dan juga daging lembu di sekitar Kuala Lumpur seperti Wangsa Maju dan Selangor.

Kami ada menawarkan servis hantar barang dengan lori berhawa dingin, khas bagi mengendalikan serta menghantar produk makanan halal supaya pelanggan tidak berasa ragu-ragu dengan kebersihan serta kualiti lori sewa yang ditawarkan. Lokasi penghantaran kami termasuk di sekitar Kuala Lumpur, Selangor serta negeri-negeri lain sekitar Semenanjung Malaysia

Antara salah satu pelanggan utama kami ialah sebuah syarikat makanan dan minuman antarabangsa di KL yang disahkan Halal oleh Jabatan Agama Islam Malaysia. Syarikat ini sudah pun menandatangani perjanjian jangka panjang dengan syarikat kami bagi perkhidmatan penghantaran makanan sejuk beku menggunakan lori dari gudang mereka di Shah Alam, Selangor untuk diagihkan ke semua cawangan restoran mereka yang terletak di sekitar bandar utama di Malaysia.

Kini, terdapat pelbagai syarikat yang mengutamakan kualiti produk sejuk beku mereka dalam proses penghantaran oleh lori dari satu tempat di Kuala Lumpur ke satu tempat yang lain.

Hal ini dapat dipastikan melalui pemilihan lori sewa barang berhawa dingin jenis berkualiti tinggi, sesuai serta mempunyai suhu konsisten bagi menjaga kualiti barang dan produk sepanjang perjalanan ke destinasi terakhir tidak kira jaraknya.

Memang tidak dinafikan terdapat banyak syarikat di Kuala Lumpur yang menyediakan perkhidmatan lori sewa barang berhawa dingin, namun kualiti lori barang disediakan berbeza berdasarkan jenis penghawa dingin yang digunakan serta berapa kerap ia diselenggarakan.

Berdasarkan permintaan tinggi terhadap khidmat syarikat lori sewa barang berhawa dingin di Kuala Lumpur sekarang, produk segar agrikultur dan produk sejuk beku dapat dihantar secara efisien serta pantas untuk syarikat anda.

Apakah yang perlu diutamakan apabila melibatkan kerja pengangkutan produk sejuk beku?

  • Kebersihan

Pencucian secara menyeluruh perlu dilakukan pada tempat simpanan lori sewa setiap kali selesai penghantaran produk oleh pemandu lori barang kenderaan syarikat kami supaya kebersihannya terjamin.

Langkah mencuci lori penting kerana setiap kali produk barang dikeluarkan, lapisan ais di dalam bahagian kargo akan cair, manakala pekerja lori kami berulang alik keluar masuk lori untuk memindah dan memunggah barang. Ini membuatkan bahagian dalam kargo kotor.

Tambahan pula apabila proses memuat masuk barang atau produk sejuk beku dilakukan, ia menjadi kebiasaan bagi produk itu nyah beku semasa ia dipindahkan. Ia berpotensi untuk darah dan cecair lain mengalir keluar ke bahagian barang kargo lori sewa. Ia bukan hanya menyebabkan ruang kargo menjadi busuk malah mengakibat kan muatan serta barang produk seterusnya terkesan serta boleh merosakkan penghawa dingin.

Sesetengah pelanggan syarikat kami membuat pemeriksaan kebersihan lori dan ruang kargo dahulu bagi memastikan lori tersebut dijamin bersih. Jika didapati kurang memuaskan, para pelanggan berhak untuk tidak mengangkut masuk barang mereka ke dalam lori. Oleh itu, pencucian secara menyeluruh adalah penting serta menjadi keutamaan kami.

  • Penyelenggaraan penghawa dingin lori secara konsisten

Syarikat lori berpenghawa dingin di Kuala Lumpur dikehendaki memeriksa sistem penghawa dingin mereka dengan kerap. Sekiranya sistem penghawa dingin lori kami didapati rosak, ia terus dibaiki bagi mengelakkan produk serta barang tidak nyah beku dan rosak ketika sedang membuat penghantaran, kesan daripada kerosakan sistem perkhidmatan penghawa dingin lori.

Selain itu, setiap produk serta barang yang hendak dihantar harus dibekukan terlebih dahulu sebelum dipunggah masuk ke dalam lori sewa supaya suhu kargo tidak turun serta mengikut ketepatan suhu sejuk beku agar barangan kekal beku sepanjang penghantaran dan pemindahan.

Adakah anda tidak ingin bersusah payah mencari syarikat lori sewa bersama pemandu berkaliber di KL serta Selangor? Pilihlah syarikat lori kami! Kawasan perkhidmatan kami merangkumi bandar Klang, Selangor, serta Kuala Lumpur sehingga ke negeri-negeri lain.

Sila hubungi pejabat kami di Kuala Lumpur hari ini untuk sebarang pertanyaan atau bagi mendapatkan informasi lanjut berkenaan servis lori chiller bersama seorang pemandu berlesen dengan harga murah di sekitar kawasan Kuala Lumpur. Hubungi segera untuk mendapatkan sebut harga percuma.

Hubungi Kami Hari Ini

Telefon: 011-2518-6571

Whatsapp: 011-2518-6571

Emel: sales@worldfrozen.com

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

Jenis Lori Beku Sejuk Yang Kami Disediakan Untuk Disewa

Soalan Lazim

Bagaimana anda mengenakan cas bayaran perkhidmatan lori barang sejuk beku?

Harga perkhidmatan lori barang sejuk beku kami ditentukan oleh faktor berikut:

  • Saiz kargo lori yang digunakan untuk pengangkutan barang
  • Jarak penghantaran dan tempoh sewaan
  • Jumlah destinasi pemunggahan dan destinasi penghantaran

Apakah proses seterusnya selepas saya menghantar pertanyaan melalui web?

Pegawai khidmat pelanggan kami akan membalas pertanyaan mengenai pengangkutan lori barang sejuk beku anda dalam beberapa jam bekerja. Untuk pengangkutan yang sudah di uruskan, kami akan menyediakan invois anda dalam masa 1 ke 2 hari bekerja.

Jika saya tidak berpuas hati dengan hasil kerja yang ditawarkan?

Kepuasan pelanggan adalah keutamaan kami. Jika anda tidak berpuas hati dengan kualiti servis yang ditawarkan kepada anda, sila hubungi pegawai khidmat pelanggan kami melalui telefon atau email kami di sales@worldfrozen.com

Testimoni

Para Pelanggan Kami Yang Berpuas Hati

“Perniagaan keluarga kami adalah import dan eksport makanan sejuk beku. Kami berhubung terus dengan pasukan anda untuk mendapatkan khidmat lori sejuk beku sebagai pengangkutan yang membawa makanan sejuk beku kami kepada pelanggan kami di sekitar Lembah Klang.” – Linda Gan, Pengurus Logistik.

“Kami mengesyorkan syarikat anda sebagai servis pengangkutan sejuk beku kami. Syarikat yang boleh dipercayai dan sangat menepati masa. Terima Kasih.” – En. Ganesh, Pengurus Operasi

“Syarikat pengangkutan sejuk beku yang sangat bagus, sangat efisyen dan kakitangan yang sangat dipercayai. Mereka adalah yang terbaik dalam industri ini di Lembah Klang. Kami sangat bersyukur dapat bekerjasama dengan mereka.” – Encik Razlan

Hubungi Kami Hari Ini!

 

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

 

 

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

 

 

Lori Sewa Sejuk Beku

 

HUBUNGI KAMI

Alamat:
Suite 33-01, 33rd Floor, 203 Jalan Bukit Bintang, 55100, Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia

Telefon: 6011-2518-6571

WA: 011-2518-6571

Emel: sales@worldfrozen.com

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari