Servis Lori Barang Sejuk Beku

Lori Barang di Kuala Lumpur and Selangor

Syarikat kami yang sudah ditubuhkan sejak beberapa tahun ini mempunyai kepakaran dalam menyediakan perkhidmatan lori barang khusus untuk produk sejuk beku seperti sejuk beku kambing, ayam, makanan laut dan juga daging lembu.

Kami ada menawarkan lori berhawa dingin yang khusus untuk mengendalikan produk makanan yang halal. Ini bagi memastikan pelanggan kami tidak berasa ragu dengan kebersihan dan kualiti yang ditawarkan kepada mereka.

Antara salah satu pelanggan utama kami adalah syarikat makanan dan minuman antarabangsa yang mempunyai pengiktirafan Halal dari Jabatan Agama Islam Malaysia. Syarikat ini sudah pun menandatangani perjanjian jangka panjang dengan kami untuk perkhidmatan penghantaran makanan sejuk beku dari gudang mereka di Shah Alam untuk di agihkan ke semua cawangan restoran mereka yang terletak di semua bandar utama di Malaysia.

Kini, terdapat pelbagai syarikat yang menumpukan kepada kualiti pada produk sejuk beku mereka dalam proses penghantaran dari satu tempat ke satu tempat.

Penyelesaian kepada ini adalah dengan memilih lori berhawa dingin yang berkualiti dan mempunyai suhu yang konsisten bagi menjaga kualiti produk dan barangan anda terjaga sepanjang perjalanan lama transport barangan anda ke destinasi.

Memang tidak dinafikan terdapat banyak syarikat yang menyediakan perkhidmatan lori berhawa dingin di luar sana, namun kualiti berbeza beza dengan jenis penghawa dingin yang digunakan dan berapa kerap ia di selenggara.

Dengan perkembangan yang positif untuk permintaan lori berhawa dingin ini di pasaran sekarang, produk segar agrikultur dan produk sejuk beku dapat dihantar dengan efisyen dan pantas.

Apa yang perlu diambil perhatian apabila melibatkan kerja pengangkutan produk sejuk beku?

  • Kebersihan

Cucian secara menyeluruh di dalam tempat simpanan lori bagi memastikan kebersihan secara menyeluruh setiap kali selesai penghantaran oleh pemandu lori kenderaan kami.

Pencucian ini penting kerana setiap kali produk dikeluarkan dari lori, lapisan ais di dalam bahagian kargo akan mencair dan pekerja pro kami akan keluar masuk lori untuk pindah dan memunggah barang dan ini akan membuatkan bahagian kargo dalam mudah kotor.

Tambahan pula apabila proses memuat masuk produk sejuk beku, ia menjadi kebiasaan untuk produk itu menjadi nyah beku dan berpotensi untuk darah dan cecair lain dari daging mencair atau boleh mengalir keluar ke bahagian kargo menyebabkan ruang kargo menjadi busuk dan akan mengakibatkan muatan seterusnya terkesan. Secara tidak langsung ia juga akan merosakkan keselamatan penghawa dingin juga.

Sesetengah pelanggan kami akan membuat pemeriksaan kebersihan lori dan ruang kargo bagi memastikan ia bersih dan mempunyai hak untuk tidak angkut atau memunggah masuk produk mereka ke dalam lori kerana ia akan membuang masa dan proses penghantaran sudah terganggu. Jadi pencucian secara menyeluruh adalah penting dan menjadi keutamaan kami.

  • Penyelenggaraan penghawa dingin lori yang konsisten

Sentiasa periksa keadaan bungkusan produk jika rosak, mahupun nyah beku.

Ia adalah perkara yang wajib bagi syarikat lori penghawa dingin untuk memeriksa sistem penghawa dingin mereka dengan kerap. Jika sistem penghawa dingin ini didapati rosak, kami akan memastikan ia diperbaiki dengan kadar segera untuk mengelakkan produk yang dibawa tidak nyah beku dan rosak kesan dari kerosakan sistem penghawa dingin ketika sedang membuat penghantaran.

Sebagai tambahan, setiap produk yang hendak di hantar, harus dibekukan dahulu sebelum dipunggah masuk ke dalam lori bagi memastikan suhu di dalam kargo tidak jatuh dan mengikut ketepatan suhu untuk sejuk beku dan produk tidak akan nyah beku sepanjang penghantaran dan pemindahan.

Tidak perlu cari lagi. Sila berhubung dengan pegawai khidmat pelanggan daripada pejabat kami hari ini berkenaan sebarang pertanyaan atau untuk mendapatkan informasi lanjut berkenaan servis lori berhawa dingin kami dari kawasan di kota Kuala Lumpur, Klang atau Selangor ke negeri lain seperti Kelantan, Johor dan Perak. Hubungi kami untuk mendapat kan sebut harga percuma untuk syarikat anda.

Hubungi Kami Hari Ini

Telefon: 017-338-6867

Telefon: 013-6222-231
Whatsapp: 017-338-6867

Emel: sales@worldfrozen.com

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

Sebut Harga Online

Jenis Lori Beku Sejuk Yang Kami Disediakan Untuk Disewa

FAQ

Bagaimana anda mengenakan cas bayaran perkhidmatan lori barang sejuk beku?

Harga perkhidmatan lori barang sejuk beku kami ditentukan oleh faktor berikut:

  • Saiz kargo lori yang digunakan untuk pengangkutan barang
  • Jarak penghantaran dan tempoh sewaan
  • Jumlah destinasi pemunggahan dan destinasi penghantaran
Apakah proses seterusnya selepas saya menghantar pertanyaan melalui web?

Pegawai khidmat pelanggan kami akan membalas pertanyaan mengenai pengangkutan lori barang sejuk beku anda dalam beberapa jam bekerja. Untuk pengangkutan yang sudah di uruskan, kami akan menyediakan invois anda dalam masa 1 ke 2 hari bekerja.

Jika saya tidak berpuas hati dengan hasil kerja yang ditawarkan?

Kepuasan pelanggan adalah keutamaan kami. Jika anda tidak berpuas hati dengan kualiti servis yang ditawarkan kepada anda, sila hubungi pegawai khidmat pelanggan kami melalui telefon atau email kami di sales@worldfrozen.com

Testimoni

Para Pelanggan Kami Yang Berpuas Hati

Perniagaan keluarga kami adalah import dan eksport makanan sejuk beku. Kami berhubung terus dengan Frio Solutions PLT untuk mendapatkan khidmat lori berhawa dingin sebagai pengangkutan yang membawa makanan sejuk beku kami kepada pelanggan kami di sekitar Lembah Klang. – Linda Gan, Pengurus Logistik.

Kami mengesyorkan Frio Solutions PLT sebagai servis pengangkutan sejuk beku kami. Syarikat yang boleh dipercayai dan sangat menepati masa. Terima Kasih – En. Ganesh, Pengurus Operasi

Syarikat pengangkutan sejuk beku yang sangat bagus, sangat efisyen dan kakitangan yang sangat dipercayai. Mereka adalah yang terbaik dalam industri ini di Lembah Klang. Kami sangat bersyukur dapat bekerjasama dengan mereka. – Encik Razlan

Hubungi Kami Hari Ini!

 

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

 

Dapatkan Sebut Harga

 

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

 

 

Lori Sewa Sejuk Beku

 

HUBUNGI KAMI
Alamat:
A-5-2, Intania Klang, Jalan Intan 1KS1, Klang, Selangor, 41200, Malaysia

Telefon: 6017-338-6867

Telefon: 013-6222-231

WA: 017-338-6867

Emel: sales@worldfrozen.com

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari