transport-lori-sayuran

Lori Sayur di Kuala Lumpur & Selangor

Lori sayur adalah jenis lori digunakan bagi mengangkat serta menghantar produk sayur-sayuran di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor.

Kebiasaannya, lori sejuk beku jenis ini digunakan oleh syarikat-syarikat pengedar sayur profesional atau syarikat rantai dingin di serata Malaysia seperti di Kuala Lumpur, Perak serta negeri-negeri lain. Mereka akan membeli pelbagai jenis sayur, produk pertanian seperti buah-buahan daripada pasar borong KL atau tempat lain serta produk daging atau ayam. 

Semua produk sayuran dan buah-buahan dipetik segar setiap hari oleh pekerja-pekerja yang berwibawa. Sayur berwarna-warni dikatakan mempunyai khasiat paling banyak berbanding sayur hijau. Sayur-sayuran ini juga ditanam secara semulajadi, dijamin bebas daripada bahan kimia. Oleh kerana itu, sayur ini mempunyai lebih banyak mineral serta nutrien berbanding sayur yang disembur bahan kimia.

Garis panduan industri penghantaran sayur:

  1. Gunakan kenderaan seperti sebuah lori berfungsi sejuk dengan bersuhu rendah ketika proses pengangkutan.
  2. Sayur atau buah perlu ditutup bagi mengelakkan pengoksidaan serta mengekalkan kesegegaran berpanjangan ketika dalam perjalanan jauh di atas jalan raya. 
  3. Jauhkan produk sayur daripada cahaya matahari
  4. Sayur sahaja perlu disirami dengan sedikit air semasa perjalanan bagi mengekalkan kesegaran

Anda tidak perlu khuatir tentang keadaan muatan barangan anda jika anda memilih lori makanan kepunyaan syarikat kami.

Hal ini kerana pemandu lori chiller kami sangat berpengalaman serta boleh dipercayai dalam hal ehwal berkaitan kerja pengangkutan sayuran. Pemandu-pemandu lori kami juga telah berada dalam perniagaan penyewaan trak sejuk selama bertahun tahun. Mereka sudah biasa membawa lori ke mana-mana tempat termasuk Kuala Lumpur, Pahang juga negeri-negeri lain. 

Ini adalah perniagaan utama kami. Kami yakin bahawa syarikat kami dapat menyediakan kadar transport di pasaran yang kompetitif tanpa menjejaskan kualiti perkhidmatan.

Servis kami merangkumi kawasan dari Kuala Lumpur sehingga ke daerah-daerah serta negeri-negeri lain di Malaysia seperti Ipoh, Perak. Seorang pemandu juga akan disediakan bagi menguruskan barang anda.

Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang pengangkutan lori sayur yang kami tawarkan di Selangor, Setia Alam atau Kuala Lumpur, sila hubungi kami melalui telefon, emel atau Facebook.

Hubungi Kami Hari Ini

Telefon: 011-2518-6571

Whatsapp: 011-2518-6571

Emel: sales@worldfrozen.com

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

Kami Menyediakan Pengangkutan Lori Sejuk Untuk Jenis Makanan Berikut:

Soalan Lazim

Adakah anda menyediakan insurans untuk perkhidmatan pengangkutan sayur?

Insurans adalah pilihan servis tambahan. Jika pelanggan kami memerlukan insurans untuk produk sayuran mereka, kami dapat membantu pelanggan membeli insurans Good In Transit (GIT). Untuk butiran lanjut, sila hubungi khidmat pelanggan kami.

Apa yang akan berlaku selepas saya telah mengisi borang untuk dapatkan sebut harga?

Wakil khidmat pelanggan kami akan membalas permintaan anda untuk sebut harga dalam masa beberapa jam waktu bekerja untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pengangkutan lori sayur-sayuran yang anda perlukan. Selepas itu, sebaik sahaja anda mengesahkan perkhidmatan, kami akan mengeluarkan invois yang akan dilampirkan dalam masa 1 atau 2 hari bekerja.

Apa yang berlaku jika saya tidak berpuas hati dengan servis lori sayuran yang saya terima?

Kepuasan anda adalah keutamaan kami. Jika anda tidak berpuas hati dengan kualiti perkhidmatan sewa lori sayur-sayuran yang kami disediakan, sila hubungi talian perkhidmatan pelanggan kami di +6011-2518-6571 atau e-mel kepada kami di sales@worldfrozen.com

Apakah pilihan pembayaran saya?

Kami hanya menerima pemindahan bank atau cek pada masa ini. Sekurang-kurangnya deposit 50% diperlukan sebelum tarikh perkhidmatan sewa lori sayur-sayuran yang dijadualkan. Bayaran akhir dibuat sebelum perkhidmatan bermula. Untuk pesanan barangan jenis PO (Purchase Order), bayaran perlu dibayar dalam tempoh 30 hari dari tarikh invois.

Testimoni

Para Pelanggan Kami Yang Berpuas Hati

“Syarikat dan pasukan yang hebat! Mereka cemerlang dalam perniagaan mereka. Bekalan sayur-sayuran kami ke pasar raya besar sentiasa pantas dan dalam keadaan yang segar.” – Encik Sean Yuen, Pemilik Ladang

“Sesungguhnya senang berurusan dengan syarikat anda. Perkhidmatan cepat. Sayuran kami sampai tepat pada waktunya dan pelanggan kami juga sangat gembira dengan perkhidmatan anda.” – Cik Chu, Pengarah

“Saya bernasib baik kerana mempunyai khidmat syarikat anda untuk servis transportasi untuk sayur-sayuran kami tepat pada masanya dan mematuhi piawaian yang tinggi untuk mengekalkan kesegaran produk kami semasa transport.” – Encik Ram, Pegawai Pembelian

Hubungi Kami Hari Ini!

 

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

 

 

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

 

 

Lori Sewa Sejuk Beku

 

HUBUNGI KAMI

Alamat:
Suite 33-01, 33rd Floor, 203 Jalan Bukit Bintang, 55100, Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia

Telefon: 6011-2518-6571

WA: 011-2518-6571

Emel: sales@worldfrozen.com

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari