sewa-bilik-sejuk-lembah-klang

Sewa Cold Warehouse di Kuala Lumpur and Selangor

Kami menyediakan khidmat sewa cold warehouse dan bilik penyimpanan beku di kawasan Kuala Lumpur dan Selangor bagi syarikat korporat dan perniagaan perusahaan kecil dan sederhana.

Untuk kemudahan penyimpanan beku, terdapat dua pilihan tersedia untuk anda. Anda boleh memilih untuk membeli atau membina perindustrian beku  atau kemudahan penyimpanan beku. atau anda juga boleh menyewa gudang penyimpanan beku. Secara perbandingan, menyewa gudang penyimpanan beku mempunyai banyak kelebihan daripada membeli atau membina kemudahan penyimpanan beku.

Manfaat Menyewa Gudang Penyimpanan Beku (Warehouse)

Fleksibiliti

Oleh sebab perniagaan anda berkembang, keperluan penyimpanan beku anda juga berkembang. Menyewa gudang penyimpanan beku memberikan anda peluang untuk menaik taraf atau menurunkan taraf bergantung kepada pertumbuhan perniagaan anda. Anda boleh menyewa gudang penyimpanan beku apabila anda memerlukannya. Sebaliknya, penurunan atau peningkatan menjadi sangat sukar apabila anda telah melabur dalam membeli kemudahan penyimpanan beku. Juga, fleksibiliti untuk mempunyai suhu yang berbeza adalah penting apabila anda mempunyai keperluan yang berbeza untuk produk anda. Makanan beku memerlukan suhu serendah -25 ℃, manakala produk sensitif suhu hanya memerlukan suhu 15 ℃. Kemudahan kami termasuk akses kedua-dua pintu untuk mengurangkan perubahan suhu dalam  pelbagai kawasan yang terkawal suhu untuk pelbagai jenis produk.

Tiada komitmen berjangka panjang

Jika syarikat pengeluaran anda hanya memerlukan gudang penyimpanan sejuk buat sementara waktu, gudang penyimpanan sewa adalah cara sempurna yang sedia ada. Kontrak sewa kami yang fleksibel menawarkan penyelesaian sewaan yang sesuai untuk keperluan simpanan sejuk yang berjangka pendek yang khusus anda. Kami bersedia untuk mencari yang terbaik untuk anda.

Pengurusan modal yang sempurna

Berbanding dengan membeli peralatan penyimpanan beku dan kemudahan, menyewa gudang penyimpanan beku menjimatkan duit. Di samping itu, menyewa gudang penyimpanan beku memberi anda gambaran yang sempurna mengenai kos operasi am anda. Keberkesanan kos ini bukan hanya meningkatkan rekod kewangan anda tetapi juga membolehkan anda untuk tetap mendapat pulangan atas perubahan anda.

Tiada Perbelanjaan Tambahan

Penyelenggaraan adalah bahagian penting dalam menjaga setiap kemudahan penyimpanan beku. Sekiranya anda membina atau membeli peralatan penyimpanan beku, anda perlu melakukan penyelenggaraan secara rutin untuk meningkatkan kecekapan dan ketahanan kemudahan penyimpanan beku anda. Anda juga akan memerlukan kakitangan terlatih untuk memastikan peralatan beroperasi. Apabila anda menyewa gudang penyimpanan beku, tiada bayaran untuk masalah dan kerosakan kemudahan. Oleh itu, anda akan menjimatkan masa untuk menjaga keadaan unit penyimpanan beku anda dan boleh fokus lebih banyak masa kepada meningkatkan produktiviti perniagaan anda. Anda hanya perlu membayar apa yang anda gunakan.

Perkhidmatan Ekstra

Selain daripada perkhidmatan yang disedia ada oleh penyedia simpanan beku dari penyumberan luar seperti servis gudang. Manfaat lain adalah anda juga boleh mendapatkan perkhidmatan ekstra seperti perkhidmatan lori sewa yang menghantar produk beku. Kami dapat menghantar produk dari pintu ke pintu di Lembah Klang ke lokasi lain seperti Singapura, Pulau Pinang dan Johor Bahru, mendapatkan produk anda terus kepada pelanggan anda.

Membina atau membeli gudang penyimpanan beku bukan sahaja mahal tetapi juga kurang fleksibel. Salah satu cara yang mudah dan cepat untuk meningkatkan kapasiti penyimpanan beku bagi syarikat perdagangan / pengeluaran anda adalah menyewa gudang penyimpanan beku. Apa yang perlu anda lakukan adalah memilih jenis penyimpanan beku yang anda suka dan tempoh anda berhasrat menggunakannya. Syarikat logistik kami akan menyediakan penyelesaian untuk anda.

Hubungi Kami Hari Ini

Telefon: 011-2518-6571

Whatsapp: 011-2518-6571

Emel: sales@worldfrozen.com

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

Soalan Lazim

Bagaimana anda mengenakan bayaran untuk perkhidmatan sewa warehouse sejuk syarikat anda?

Harga perkhidmatan sewa warehouse sejuk kami ditentukan oleh faktor berikut:

1. Saiz dan jumlah (Tan) barangan yang perlu disimpan
2. Tempoh masa sewa gudang sejuk
3. Jika servis tambahan diperlukan seperti pembungkusan barangan or khidmat lori transport

Apa yang akan berlaku selepas saya telah mengisi borang untuk dapatkan sebut harga?

Wakil khidmat pelanggan kami akan membalas permintaan anda untuk sebut harga dalam masa beberapa jam waktu bekerja untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pengangkutan sewa gudang  sejuk, perkhidmatan pemindahan atau lori sewa yang anda perlukan. Selepas itu, sebaik sahaja anda mengesahkan perkhidmatan, kami akan mengeluarkan invois yang akan dilampirkan dalam masa 1 atau 2 hari bekerja.

Apa yang berlaku jika saya tidak berpuas hati dengan servis yang saya terima?

Kepuasan anda adalah keutamaan kami. Jika anda tidak berpuas hati dengan kualiti perkhidmatan sewa warehouse sejuk yang kami disediakan, sila hubungi talian perkhidmatan pelanggan kami melalui telefon atau e-mel kepada kami di sales@worldfrozen.com

Apakah pilihan pembayaran saya?

Kami hanya menerima pemindahan bank atau cek pada masa ini. Sekurang-kurangnya deposit 50% diperlukan sebelum tarikh perkhidmatan sewa cold warehouse yang dijadualkan. Bayaran akhir dibuat sebelum perkhidmatan bermula. Untuk pesanan barangan jenis PO (Purchase Order), bayaran perlu dibayar dalam tempoh 30 hari dari tarikh invois.

Testimoni

Para Pelanggan Kami Yang Berpuas Hati

“Kami memerlukan khidmat sewa cold warehouse untuk barangan makanan frozen syarikat kami untuk 3 hari sebelum dihantar kepada pelanggan kami di Melaka. Terima kasih untuk servis yang baik” – Encik Shafiq, Pengurus

“Servis sewa cold warehouse yang disediakan oleh syarikat anda adalah baik dengan harga yang berpatutan. Syarikat kami telah menggunakan perkhidmatan anda selama 2 bulan dan kami berpuas hati dengan servis yang kami terima.” – Encik Azmir, Pemilik Perniagaan

“Syarikat yang baik untuk khidmat sewa cold warehouse dengan pasukan yang profesional! Terima kasih kerana menyediakan untuk syarikat kami perkhidmatan sewa cold warehouse yang berpatutan sepanjang tahun ini.”- Puan Linda, Pengurus Operasi

Hubungi Kami Hari Ini!

 

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

 

 

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

 

 

Lori Sewa Sejuk Beku

 

HUBUNGI KAMI

Alamat:
Suite 33-01, 33rd Floor, 203 Jalan Bukit Bintang, 55100, Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia

Telefon: 6011-2518-6571

WA: 011-2518-6571

Emel: sales@worldfrozen.com

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari