khidmat-lori-kargo-malaysia

Sewa Lori Di Kuala Lumpur & Selangor

Kami adalah sebuah syarikat sewa lori tempatan yang berkhidmat di Kuala Lumpur dan Selangor. Syarikat kami ini menawarkan pelbagai jenis servis sewa termasuk sewa lori sejuk beku (daripada lori 3 tan hingga 10 tan) dan perkhidmatan sewa lori lain seperti untuk pindah barangan kedai ke sekitar Kuala Lumpur, kawasan Selangor seperti Bukit Tinggi Klang dan Shah Alam.

Pekerja-pekerja syarikat kami ini sangat bertanggungjawab serta akan sentiasa memberi perkhidmatan cemerlang kepada para pelanggan. 

Kalian tidak perlu gusar dan boleh bergantung harap kepada pekerja kami. Mereka sangat cekap serta mengutamakan penghantaran menepati masa tidak kira ke mana-mana, sama ada ke bandar Kuala Lumpur atau ke kawasan luar bandar serta negeri Selangor atau negeri-negeri lain. 

Syarikat ini boleh memenuhi keperluan mengangkat produk sejuk beku kalian melalui perkhidmatan lori sewa kami di Kuala Lumpur. Syarikat kami telah bekerjasama dengan pelbagai pelanggan daripada bisnes pengangkutan profesional, perusahaan kecil atau sederhana sehinggalah pelanggan dari pelbagai pelusuk di negara Malaysia seperti Kuala Lumpur atau negeri-negeri lain. Oleh itu, para pelanggan sekalian boleh meletakkan kepercayaan kepada syarikat kami ini di KL bagi menjalankan kerja terbaik seiring dengan harapan kalian semua. 

Lori sewa kami di Kuala Lumpur mempunyai kemudahan teknologi terkini serta kakitangan yang mahir dalam bidang pindah barangan bisnes. Mereka mempunyai pengalaman bertahun tahun dalam sektor pengendalian hasil atau produk bagi memenuhi permintaan para pelanggan hanya pada kadar harga murah.

Lori sewa sejuk beku ini lengkap dengan teknologi penyejukan, penebat, pengudaraan serta macam-macam lagi untuk mengangkut barang-barang berkualiti tinggi serta mudah rosak.

Lori sewa sejuk beku atau lori sewa jenis reefer serta kontena peti sejuk adalah lori utama bagi pemindahan barang sejuk beku di Sungai Buloh, Ara Damansara serta Taman Jaya.

Akibat cuaca Malaysia tidak kira di sekitar KL, Pandan Indah atau Selangor atau tempat lain sentiasa panas sepanjang hari, penjagaan rapi perlu bagi memastikan barang-barang tidak mudah rosak ketika berada dalam lori sewa. Terdapat pelbagai barangan mudah rosak, malah purata perjalanan menggunakan lori adalah sangat lama. Oleh kerana itu, kerja-kerja mengangkat produk sejuk beku menggunakan lori sewa di kawasan Kuala Lumpur biasanya melibatkan kos tinggi serta memerlukan perancangan kompleks dan teratur. 

Pengelasan logistik sejuk beku bergantung kepada keperluan suhu barangan yang diangkut. Kategori produk seperti sayur-sayuran, bunga, buah-buahan, produk akuatik segar atau komponen elektronik memerlukan suhu am dalam 2-8 °C. Manakala kategori produk sejuk seperti produk daging, makanan laut atau sungai, produk soya, vaksin, sisa perubatan, coklat atau lain-lain memerlukan suhu berbeza.

Secara amnya, suhu lori sewa biasanya adalah antara 0 sehingga -5 °C. Barangan beku seperti makanan beku, produk makanan laut segar serta beku, produk daging beku, dan sebagainya pula biasanya dalam lingkungan -10 °C sehingga -18 °C.

Barang-barang beku seperti ais krim, makanan berisiko tinggi, adunan roti yis berkualiti tinggi, umumnya perlu suhu tetap dalam lingkungan -20 °C hingga -45 °C.

Sebarang pertanyaan boleh diajukan melalui talian pejabat. Segera hubungi kami bagi mendapatkan maklumat lanjut serta promosi harga terkini. Pilihlah perkhidmatan sewa lori syarikat kami ini untuk kepuasan hati anda. Servis kami merangkumi lokasi sekitar KL, atau Selangor termasuk negeri-negeri lain.

Jenis Lori Beku Sejuk Yang Kami Disediakan Untuk Disewa

Testimoni

Para Pelanggan Kami Yang Berpuas Hati

“Kami adalah pelanggan tetap dari syarikat anda untuk penghantaran makanan laut beku dari Tanjung Sepat ke Pandan Indah di KL. Kita ingin memaklumkan kepada anda bagaimana bagus perkhidmatan pemandu anda. Pemandu anda sangat sabar dan profesional. Dia akan sentiasa menjaga baik makanan laut beku kami dan pastikan makanan laut beku kami sentiasa mengekalkan pada suhu tertentu. Selain itu, beliau menguruskan penghantaran makanan laut kami tepat pada masanya kepada pelanggan kami tanpa kegagalan. Sila sampaikan mesej dan biarkan perkerja anda tahu kami sangat menghargai profesionalisme dan kebolehan beliau.” – Mr Wang, Senior Procurement Manager

“Kami telah berniaga dengan syarikat anda selama lebih 2 tahun untuk sewaan lori sejuk beku untuk pengangkutan buah-buahan dan sayur-sayuran kami. Buah-buahan dan sayur-sayuran yang benar-benar dijaga oleh pasukan anda. Khidmat pelanggan mereka adalah sangat baik. Dengan satu panggilan dan apa jua isu, ia boleh ditangani dan dijaga dengan baik” – Mr Alex , Managing Director

“Kami mempunyai perniagaan kecil di Bandar Utama, Petaling Jaya dan kadang-kadang amat sakit kepala untuk mengendalikan semua penghantaran oleh kita sendiri. Nasib baik, kami dapat mencari sebuah syarikat penghantaran makanan beku sejuk yang boleh dipercayai. Pekerja anda telah membantu kita untuk penghantaran ayam sejuk beku kami kepada pelanggan kami. Kami berasa amat gembira dengan perkhidmatan mereka dan harga yang berpatutan, lebih penting lori sejuk beku mereka dijaga dengan baik dan mampu menjadi fleksibel mengikut keperluan kami. Perniagaan kami pasti akan lebih mudah diuruskan dan menguntungkan jika terdapat syarikat-syarikat yang lebih banyak seperti pengangkutan lori syarikat anda.” – Janet, Manager

Soalan Lazim

Bagaimana syarikat anda berfungsi?

Cuma minta sebut harga PERCUMA hari ini. Hubungi kami untuk tinjauan tapak PERCUMA jika diperlukan dan kami akan menghantar seseorang untuk menganggarkan saiz dan berat barangan anda yang perlu diangkut atau dibungkus dan kemudian kami akan mengeluarkan sebut harga untuk permintaan perkhidmatan lori sewa anda. Hubungi wakil khidmat pelanggan kami hari ini!

Apakah proses seterusnya selepas saya menghantar pertanyaan melalui laman web?

Wakil khidmat pelanggan kami akan membalas permintaan anda dalam beberapa jam untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pengangkutan lori sejuk beku, perkhidmatan pemindahan atau pembungkusan barang yang anda perlukan dan mengatur kunjungan tapak, jika diperlukan. Selepas itu, sebaik sahaja anda mengesahkan perkhidmatan, kami akan mengeluarkan invois yang dilampirkan dalam masa 1 atau 2 hari dalam waktu bekerja.

Sekiranya saya mempunyai permintaan istimewa iaitu perkhidmatan transport ekspres, perkhidmatan pemindahan barang pada waktu malam, bolehkan syarikat anda mengendalikan kerja ini ?

Kami faham bahawa mungkin terdapat beberapa peristiwa yang tidak dijangka di mana anda mungkin memerlukan perkhidmatan kami dengan tergesa-gesa pada hari yang sama atau dalam notis yang singkat. Dalam kes ini, anda boleh berhubung dengan wakil khidmat pelanggan kami melalui telefon atau emel kami di sales@worldfrozen.com dengan permintaan anda dan kami akan melakukan yang terbaik untuk memenuhi keperluan anda.

Apakah pilihan pembayaran saya?

Kami hanya menerima pemindahan bank atau cek pada masa ini. Sekurang-kurangnya deposit 50% diperlukan sebelum tarikh perkhidmatan lori sewa yang dijadualkan. Bayaran akhir dibuat sebelum perkhidmatan bermula. Untuk pesanan barangan jenis PO (Purchase Order), bayaran perlu dibayar dalam tempoh 30 hari dari tarikh invois.

Hubungi Kami Hari Ini!

 

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

 

 

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari

 

 

Lori Sewa Sejuk Beku

 

HUBUNGI KAMI

Alamat:
Suite 33-01, 33rd Floor, 203 Jalan Bukit Bintang, 55100, Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia

Telefon: 6011-2518-6571

WA: 011-2518-6571

Emel: sales@worldfrozen.com

Pejabat Buka: Isnin - Jumaat 8.30am - 6pm, Sabtu 8.30am - 1pm

Servis Lori: Setiap Hari